FrimannKlanen

Vores liv i tekst og billeder

Ridning - Eldhestar


Vi skal i dag ud at ride på islandske heste - det bliver virkelig sjovt. Heldigvis regner det ikke, men blæser blot. Vi skal kører i 20 min. og så er vi ved Eldhestar ridecenter. Vi bliver udstyrret med hjelme og der bliver spurgt lidt ind til erfaring. Dernæst hjælper de søde piger os op på hestene i en hestefold. De er begge to fra Tyskland, men har fået sæsonjob her.

Og så er det ellers afsted på hesteryg ud over den islandske natur - det er så hyggeligt og sjovt at se ungerne hygge sig. Vi fik både gået, travet og tøltet.

Så blev det tid til at vi skulle hjem og spise frokost, inden turen går til nogle gejsere og vandfald.Geysere

Vi kører efter frokost for at se geysere. Man er ikke i tvivl om at man er hvor der er geysere for der lugter virkelig kraftigt af æg og prutter alle steder, som er svovlen der stinker.

Vi parkerer bilen og går over til området med alle geyserne - både de aktive og dem der ikke er aktive længere. Geysir er ikke aktiv, men Strokkur sender med minutters mellemrum kogende vand og damp 20-30 meter op i luften.

Overalt dækker grålige kisellag overfladen. Området er fredet.Gullfoss

Efter de imponerende geysere, går turen videre til Gullfoss, som er et kæmpe vandfald. Gennem 2 fald styrter vandet ned 32 meter for at ende i en 70 meter dyb og 2,5 km lang kløft.

Finregn er i luften omkring vandfaldet og nogle steder ser det ud som om den danser. Esker og Smilla bliver oppe og venter på os andre.

Det er utrolig smukt!


Inden vi vender snuden helt hjem, skal der lige forsyninger til. Det er farligt på sådan et tidspunkt, da man er lidt småsulten :o) Claus bliver i bilen, mens vi andre handler.