FrimannKlanen

Vores liv i tekst og billeder

USA - sommer 2020

Vi er 4 afsted - Claus, Smilla, Asbjørn og Camilla, 2 voksne og 2 børn

En rejse over 4 uger i RV og bil


Baggrund for rejsen.

Efter at vi i flere år har talt om at det kunne være helt fantastisk at komme til USA, har vi besluttet at nu er det nu!

Vi begyndte vores planlægning i vinteren 2019, hvor vi deltog i nogle rejseforedrag - både nogle webinaraftener, men også hos Jysk Rejsebureau.

Hos Jysk Rejsebureau arrangerede vi et møde, så vi kunne høre noget mere og få et forslag til en tur. Rejsekonsulenten var rigtig sød og havde mange forslag til en rute, som tilgodeså vores ønsker. På daværende tidspunkt ønskede vi at se Yellowstone, Gran Canyon, L.A., Las Vegas. S.F. og hvad hun ellers havde af forslag. Der var flere nationalparker som vi havde hørt dem tale om til foredraget, så det passede fint med at begynde i Yellowstone og så bevæge os sydpå.

Hun lavede et skriftligt forslag hvor der både fremgik lokaliteter, transport og overnatninger. Udgangspunktet var Seattle, hvilket dog ville give os en minimumstransporttid til Yellowstone på 14 timer. Dette synes vi var lige rigeligt og derfor sad jeg og legede med ruten og vi blev enige om at vi måske kunne begynde i Denver og så køre vestover.

Vi havde også spekulationer i forhold til prisen, da vi var usikre på om vi mon ikke kunne gøre det billigere ved at planlægge hele rejsen selv. Vi gik fra at skulle rejse 21 dage til en rejselængde på 28 dage, hvilket selvsagt ville blive dyrere. 

Jeg sad i sommerferien og tjekkede steder og priser og landede med et overslag på kr. 94.000,- for os 4 i 4 uger, det eneste der ikke var med i prisen var benzin og mad. Vi talte med Jysk rejsebureau igen som forsikrede os om at de stort set ikke tjente på andet end fly og overnatninger - på trods af det var hendes endelige tilbud på kr. 85.800,- excl. benzin, mad, flere overnatninger, seværdigheder, vejafgift, parkering i Las Vegas, national park afgift, ekstra miles i RV og hotelgebyr. Det gjorde udslaget - VI PLANLAGDE DET HELE SELV!

Vi har planlagt en 4 ugers lang tur i sommeren 2020 og det er Claus, Asbjørn, Smilla og mig der skal afsted.

Vi har udrejse d.30.6. og vender hjem d.28.7. 1.del af rejsen vil foregå i motorhome - fra d.30. til d.13.7., og derefter har vi lejet en personbil de sidste 14 dage.

Vores rejse i USA begynder i Denver, Colorado og slutter i Los Angeles, Californien.

På denne hjemmeside vil vi opdatere vores rejse løbende, så både I kan følge med og vi selv har et konkret minde for livet.

VI GLÆDER OS HELT VILDT!


Corona-virus

Lidt skår i glæden er der desværre kommet her i begyndelsen af marts, da Corona-virus ser ud til at den er kommet for at blive. Det er uvist hvilken indflydelse sygdommen vil have på vores længe ventede rejse, men vi krydser fingre og håber at det hele løser sig.

Jeg har i hvert fald fået bestilt vores allersidste overnatning i Dead Horse Point State Park som er 4th of july. Så nu er det også klar!


Aflysning

SNØFT - datoen siger 29.4. og vi har netop afbestilt vores autocamper. Vi har i nogle uger været i kontakt med bureauet der har stået for bookingen, men de spørgsmål vi har stillet får de ikke rigtig svar på hos Roadbear. Vi er blevet enige om at tage det tab det giver (ca 5000,-) og så må vi booke igen, såfremt vi alligevel kommer afsted i år.

Det er SÅ trist, at den rejse vi har set frem til så længe nu er kørt fuldstændig i sænk. ALT og jeg mener ALT er booket og det meste betalt - vi "manglede" bare at komme afsted.

Saftsusme ærgerligt!


Endelig beslutning

Vi siger i dag d.25.5. og vi har lige taget den ærgelige beslutning at aflyse vores skønne rejse denne sommer. Forhåbentlig får vi vores penge hjem, så vi kan tage afsted til næste år i stedet for.

Men en frygtelig følelse at sidde med når man går ind og afbooker alle seværdigheder og enkelte overnatninger. Vi håber, at Hotels.com kan hjælpe os med vores 3 ikke-refunderbare overnatninger - er i hvert fald sidste gang jeg bestiller dem sådan.


USA 2022

Vi siger nu august 20 og stort set alle penge er i hus - pyha! MEN vi har truffet en beslutning om at skyde vores rejse til sommer 2022. Vi tror desværre ikke på at USA er tilbage og rimelig normaliseret, så derfor denne triste beslutning.

Så skal vi til gengæld noget helt andet, nemlig til ISLAND! Og vi skal alle 7 afsted - åhhh hvor bliver det dejligt.

Turen til Island kan du læse om på en anden side.


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk